Arvika Nyheter Skola och utbildning Värmland

Sulviks skola får större kapacitet – ”otroligt spännande”

Sulviks skola håller på att renoveras. Efter renoveringen kommer skolan att få fler klassrum och större kapacitet, samt en större idrottshall, nyrenoverade slöjdsalar och en sal för undervisning i hem- och konsumentkunskap. Utskottet för lärande och stöd har beslutat att skolan blir en skola för årskurserna 4 till 6 samt fritids, berättar Susanne Liljedahl, rektor på skolan.

Under tiden som renoveringsarbetet pågår är skolans verksamhet flyttad till Jössefors skola. Susanne Liljedahl, rektor på Sulviks skola berättar för Arvikamagasinet att renoveringsarbetet ska vara klart under sommaren 2021 och att verksamheten ska starta upp i de nyrenoverade lokalerna i augusti.

– Det är otroligt spännande och roligt att flytta in i fräscha och nyrenoverade lokaler, berättar hon.

Utskottet för lärande och stöd har fattat beslut om att skolan blir en skola för årskurserna 4 till 6 samt fritids, berättar Susanne.

– Detta innebär att alla lokaler som krävs för undervisning på mellanstadiet finns på samma ställe, fortsätter hon.

Skolan kommer att få en större idrottshall, nyrenoverade slöjdsalar, en sal för undervisning i hem- och konsumentkunskap samt större fritidslokaler, förklarar Susanne. I nuläget har skolan cirka 75 elever, enligt Arvika kommun. Skolan kommer nu få fler klassrum vilket kommer att öka kapaciteten på skolan.