Inrikes/utrikes Nyheter Politik USA

Sista staterna klara – Biden vinner med 74 elektorsröster

Nu står det klart Att Biden vinner valet i USA med 74 elektorsröster över Trump, enligt CNN:s bedömning. Biden har vunnit i Georgia och Trump i North Carolina, enligt CNN.

Det har sedan en tid tillbaka varit känt att Joe Biden vinner presidentvalet i USA då han fått 270 elektorsröster enligt flera mediebolag. Nu gör flera Amerikanska mediebolag bedömningen att de sista staterna är klara och valet är helt avgjort. CNN:s bedömning visar att Biden vinner i Georgia, som varit en av nyckelstaterna i presidentvalet. Donald Trump vinner i North Carolina, enligt samma bedömning. Med alla stater räknade får Biden 306 elektorsröster medan Trump får 232, en vinst för Biden med 74 elektorsröster. I ett Twitter-inlägg på fredagen påstår Trump att valet var riggat. Inlägget har flaggats av Twitter som ifrågasatt.