Coronaviruset Inrikes/utrikes JUST NU Newsworthy Sverige

REGERINGEN: Alkoholförsäljning förbjuds efter klockan 22.00

Från och med den 20 november förbjuds försäljning och servering av alkohol efter klockan 22.00. Det har regeringen beslutat för att minska smittspridningen av coronaviruset. Förbudet gäller för alla verksamheter med serveringstillstånd, och innebär också att de verksamheter som serverar alkohol kommer att tvingas stänga senast 22.30 på kvällen.

– Alkohol kan leda till ett försämrat omdöme och att man slarvar med att hålla avstånd, sa Lena Hallengren, socialminister på en pressträff under onsdagen.

Enligt statsminister Stefan Löfven ökar smittspridningen snabbt och antalet sjuka och avlidna kan komma att stiga rejält om man inte får stopp på smittan. På pressträffen som hölls på onsdagen sa han att man riskerar att få den situation som man hade i våras.

– Vi står inför ett läge som riskerar att bli nattsvart, säger statsministern.