Inrikes/utrikes Nyheter Politik USA

Biden vinner i Wisconsin och Michigan – Begränsar Trumps möjligheter

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har nu vunnit delstaterna Wisconsin och Michigan. Staterna ger tillsammans 26 elektorer vilket gör att demokraternas Biden ökar sin ledning över Trump till 264 elektorer mot Trumps nuvarande 214.

Trump leder fortfarande i fyra ovunna stater: Pennsylvania, North Carolina, Alaska och Georgia. Dessa fyra stater har sammanlagt 54 elektorer, vilket innebär att Trump skulle kunna ta ledningen med totalt 268 elektorer om han vinner dessa stater. För att Trump ska vinna valet måste han få 270 elektorer, vilket innebär att han måste vinna fler stater än de fyra där han har ledningen. Om Biden vinner Nevada där han just nu leder, och som har 6 elektorer kommer han att nå upp till 270 elektorer, vilket är vad som krävs för att vinna valet. Olika mediebolag rapporterar olika siffror om de olika staterna, vilket gör att mycket kan förändras. En del röster är inte rapporterade än, vilket också påverkar utgången i valet. Trump kan fortfarande ta ledningen där Biden leder, och på samma sätt finns chans för demokraterna att vinna de stater där Trump just nu leder.