Arvika Coronaviruset Värmland

Så många nya coronafall har Arvika fått – 44 fall per 10 000 invånare

Folkhälsomyndighetens nya statistik över sjukdomsfall i Arvika kommun vecka 43 visar att ytterligare 3 personer smittats av coronaviruset, detta efter 2 veckor utan nya fall i kommunen. Totalt har nu 114 sjukdomsfall bekräftats i Arvika, 44 fall per 10 000 invånare.

Under måndagen kom uppgifter till Arvikamagasinet om att en arbetare på skolbygget vid centralskolan i Arvika konstaterats smittad av viruset, och på onsdagen beslutade byggkoncernen Serneke som bygger skolan att stänga ner verksamheten tillfälligt, då 17 personer på arbetsplatsen konstaterats smittade av viruset. De som smittats av viruset under vecka 44 finns inte inräknade i folkhälsomyndighetens statistik för vecka 43, men ny statistik kommer nästa vecka.

Läs också:

Bekräftat fall av coronasmitta på skolbygget – Serneke tar inte emot besökare