Arvika Coronaviruset

Skolbygget stoppat efter coronasmitta – 17 konstaterade fall

Byggkoncernen Serneke har tagit beslut om att stänga ner verksamheten vid skolbygget i Arvika, detta efter att 17 fall av covid-19 konstaterats bland personalen. Nu har siffran ökat till 34 fall, uppger Sernekes kommunikationschef Johan Live för Arvikamagasinet.

Senaste nytt om coronasmittan på skolbygget:

-Vi har i dag 17 konstaterade fall av covid-19 bland personalen. Totalt arbetar ett 90-tal personer på projektet, berättade Sernekes kommunikationschef Johan Live för Arvikamagasinet på onsdagen.

– Kommer detta att försena byggprocessen?

– Vad vi vet i dag ser vi inte det. Planen är att verksamheten ska kunna starta till terminsstarten nästa höst. Vi får dock analysera läget framgent tillsammans med smittskyddet i Region Värmland och beställaren Arvika kommun för att avgöra eventuell påverkan på projektet, berättar Johan.

Nu kommer man i dialog med smittskyddet i Region Värmland att ta fram en handlingsplan för åtgärder för att komma igång med produktionen så snart det går.

-Säkerhet, skydda personalen och få bort smittan är förstås högsta prioritet. Vi hoppas så klart också att våra kollegor i projektet tillfrisknar så fort som möjligt och att ingen drabbas av allvarliga symptom, avslutar Johan.