Arvika Nyheter Värmland

Biblioteket får nya hyllor efter snart 35 år

Arvika bibliotek får nya hyllor.

Biblioteket i Arvika har haft samma hyllor sedan starten, och har funnits på Kyrkogatan i snart 35 år. Men nu ska hyllorna bytas ut. Hyllbytet kommer att pågå under 35 dagar, och börjar på måndagen efter höstlovet. Biblioteket kommer med anledning av hyllbytet att vara stängt mellan den 2 november och den 5 december. Det kommer att finnas ett tillfälligt bibliotek på nedre plan mellan den 2 och 27 november, men med begränsad service.

De nya hyllorna kommer att vara låga vita hyllor och stora ekhyllor i olika höjder. ”De nya hyllorna kommer se annorlunda ut och bidra till en modern och tillgänglig miljö fylld av inspiration”, säger bibliotekschef Ulrika Svensson.

Förutom att hyllorna byts ut så kommer även annat ändras på biblioteket, bland annat kommer ungdomarna få en egen avdelning. ”Småbarnsavdelningen blir lekfull och färgglad, barnavdelningen får mysiga sitthål i bokhyllorna och ungdomarna får en egen avdelning med plats för bokläsning, avkoppling och spel. På vuxenavdelningen blir det trivsamma sittplatser bland hyllorna, en stor loungeyta, studieplatser och datorplatser. Vår förhoppning är att alla ska hitta en plats som passar ens behov”, säger Ulrika.

Det tillfälliga biblioteket kommer att vara öppet måndagar, onsdagar och fredagar mellan 10:00 och 14:00, och mellan 14:00 och 18:00 på tisdagar och torsdagar. Söndagen den 6 december kommer det att bli nyinvigning för biblioteket.