Arvika Coronaviruset Skola och utbildning Värmland

Bekräftat fall av coronasmitta på skolbygget – Serneke tar inte emot besökare

Arbetare på bygget har testats positivt.

En av arbetarna på skolbygget i Arvika har testats positivt för covid-19, bekräftar Henrik Axelsson, ordförande för utskottet Lärande och Stöd.  Byggföretaget Serneke har nu beslutat att inte ta emot några besökare.

En arbetare vid skolbygget i Arvika har bekräftats smittad av coronaviruset, bekräftar Henrik Axelsson. Foto Sakeus Berg / Arvikamagasinet

På onsdagen den 28 oktober var det planerat att utskottet för lärande och stöd skulle hålla en första lektion i den nya högstadieskolan, men detta blev inställt efter byggföretagets nya bestämmerlser ”Någon som arbetar på bygget har testats positivt för covid-19 och Serneke har beslutat att inte ta emot några besökare” skriver Henrik Axelsson i ett mail.

Den planerade lektionen skulle hållas av Anneli Karlsson och Mia Johansson och handla om Arvika kommuns förslag till plan för suicidprevention som ska antas i kommunstyrelsen i december.

Läs också