Politik Sverige

Majoritet i riksdagen för att väcka misstroende mot Stefan Löfven – ”är en dålig statsminister”

Det finns nu en majoritet i riksdagen för att väcka misstroende mot sveriges statsminister Stefan Löfven. Kristdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet är beredda att väcka misstroende mot statsministern. Även Sverigedemokraterna ställer sig bakom misstroendehotet. Däremot skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åksesson på twitter att Vänsterpartiet har en historik av att göra utspel och utfästelser utan att följa upp i handling. ”Vi har därför svårt att tro på att Jonas Sjöstedt verkligen är beredd att avsätta Stefan Löfven. Bluffen borde synas” skriver partiledaren. Även Moderaterna har sagt att de kommer att rösta för att avsätta statsministern i ett skarpt läge, men partiets ledare Ulf Kristersson skriver i ett inlägg på Facebook att allt som Jonas Sjöstedt har sagt hittils talar för att detta bara är tomma hot från vänstern. Kristersson skriver också att Moderaterna alltid kommer att rösta för att avsätta regeringen: ”Den här regeringen är dålig för Sverige och Stefan Löfven är en dålig statsminister” skriver han på Facebook.