Arvika Nöje/Kultur Nyheter Värmland

Nio nya bouleplaner på Vik i Arvika invigda

Nio nya boulebanor har anlagts på Viks idrottsplats i Arvika.

Annons

Nio nya banor

Nio nya boulebanor har anlagts på Viks idrottsplats i Arvika. Några av banorna är också tillgänglighetsanpassade. Arvikas kommunalråd Peter Söderström invigde på fredagen tillsammans med representanter från PRO boule.

Arvikas kommunalråd Peter Söderström inviger Arvika Bouleplan. Foto: Eriqa Lindsten

400 000 kronor

”Planen kostar cirka 400 000 kronor att anlägga. Vi från kommunen är nöjda med reslutatet, men det viktigtaste är att de som använder den är nöjda och det vet vi inget om ännu. Föreningen PRO sa på invigningen att de tycker att det ser väldigt fint och bra ut” säger Eriqa Lindsten, kultur- och fritidschef i Arvika.

Hoppas att det sprider sig

Planen med nio banor är att vem som helst ska kunna spela spontant, komma dit och spela tillsammans med vänner och familj utan att behöva boka en tid, berättar Eriqa Lindsten. Kommunens förhoppning är att det sprider sig och att många invånare kommer att använda planen. 

”Det finns några föreningar som spelar boule tillsammans. De är inga bouleföreningar utan till exempel pensionärsföreningen PRO som har ca 50-60 personer som spelar boule tillsammans 1 gång i veckan. Hur många totalt som spelar i Arvika vet jag inte” säger Eriqa Lindsten.

PRO Arvika bildades 25 maj 1943 under namnet Arvika Pensionärsförening. Föreningen firade därför 75 år 2018. PRO Arvika ingår i Pensionärernas Riks Organisation (PRO), vilken är Sveriges största pensionärsorganisation med c:a 340 000 medlemmar.

Annons