Arvika Nyheter

Taserudgymnasiet blir VVS-college

Inför läsåret 20/21 har Taserudsgymnasiet i Arvika utsetts till ett VVS-college.

Annons

Inför läsåret 20/21 har Taserudsgymnasiet i Arvika utsetts till ett VVS-college. Branschen har kvalitetssäkrat skolor i flera år, och inför tioårsjubileet har konceptet VVS-college lanserats.

– Det är viktigt att elever som går en VVS-utbildning får en bra utbildning och får med sig den kunskap som företagen faktiskt efterfrågar. Genom VVS-college vill vi göra det tydligare att det finns ett fördjupat samarbete mellan bransch och skola, säger Henrik Johnsson som är utvecklingsledare för VVS-college.

Företag deltar på skolans programråd och får vara med och bedöma det gymnasiearbete som avslutar elevernas utbildning på skolan. Skolorna får på det viset feedback från företagen vad de önskar och behöver när det gäller utbildning. Dessutom får företagen en bra insyn i hur skolornas utbildningo går till och vad eleverna lär