Värmland

”Supersnus” säljs online och sprids på skola i Arvika – ”Vi tar startk avstånd”

✓Innehåller 120 mg nikotin ✓Säljs online ✓Sprids på skola

Annons

Ett så kallat ”supersnus” sprids nu på Centralskolan i Arvika. Olika sorter av snuset med olika styrka och smak säljs online, och den starkaste snussorten innehåller enligt uppgifter 120 milligram nikotin per dosa. Snuset innehåller också cellulosa, bakpulver, destillerat vatten och Sukralos, som är ett sötningsmedel fyra gånger så sött som aspartam. Däremot ska snuset inte innehålla någon tobak.

Priset för produkterna är 7 brittiska pund per dosa, vilket i svenskt penningvärde är ungefär 80,90 kronor. Snuset ska orsaka bland annat illamående och kräkningar. David Johannesson, administratör på Estetiska skolan i Arvika ser allvarligt på situationen. ”Vi ser allvarligt på om elever skulle använda sådant snus, men vi har inte fått några sådana indikationer på Estetiska skolan” skriver han i en kommentar.

Inte heller på Styckåsskolan i Arvika har man sett något liknande. Anders Steffansson, rektor på Styckåsskolan säger att de tar starkt avstånd från detta. ”Det låter illa, och är något som vi tar starkt avstånd ifrån. På Styckåsskolan har vi inte sett något liknande” berättar han.

Annons

Annons