Arvika Brott och blåljus

PÅ EN VECKA: Över 1000 körde för fort i Bergslagen

Över 1000 hastighetsöverträdelser i regionen

Annons

Förra veckan genomfördes en nationell trafikvecka med fokus på hastighet. I region polisregion Bergslagen rapporterades sammanlagt 1007 hastighetsöverträdelser. Polisen arbetar med en metod där man genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som sprids ut på flera platser. Detta för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken.

– Ett av polisens uppdrag är att jobba aktivt för en sänkt medelhastighet på våra vägar då all forskning entydigt visar att detta räddar liv, menar Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

Varje är genomför polisen flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där man fokuserar extra på olika problemområden i trafiken. Under förra veckan genomfördes en sådan vecka med fokus på hastighet.

I samband med hastighetskontrollerna uppdagades också annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, stöld, vapenbrott och att efterlysta personer anträffades. Polisen hoppas att kontrollerna fått bilförare att köra säkrare:

– Arbetet av personalen vid trafiksektionen och vid våra lokalpolisområden har förhoppningsvis fått bilförare att lätta på gasen och att medelhastigheten på våra vägar kan sänkas. Liksom vid tidigare trafikveckor så visar att det att även annan brottslighet uppdagas. En utökad polisiär närvaro i trafiken skapar därmed ökad trygghet i region Bergslagen, menar Leif Svensson.

Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.