Arvika Nyheter Sverige Värmland

Förskola har totalrenoverats: Se bilder på förskolan

Förskolan Lugnet i Arvika har återinvigts efter en totalrenovering.
Foto: Sakeus Berg

På fredagen återinvigdes förskolan Lugnet i Arvika. Förskolan har totalrenoverats både invändigt och utvändigt. ”Man har bytt taket till en ny takmodell som sluttar, så att vatten och snö rinner av. Tidigare hade man ett platt tak”, berättar Per Lundmark på PEAB som stått för renoveringen av förskolan. ”Allt är nytt, det är i stort sett bara väggarna som är kvar på samma sätt”, säger han.

Förskolan har flera lekrum där barnen kan leka och pyssla.
Foto: Sakeus Berg

Inomhus har man byggt in golvvärme för barnen berättar Per. Man har även byggt till ett större skärmtak utomhus så att man får en större uteplats. Detta gör att barnen kan sova i vagnar utomhus även när det regnar, förklarar Elisabet Björklund, som är Barnomsorgschef på Arvika kommun. ”Ibland går barnen också ut till uteplatsen och äter mellanmål” berättar Elisabet.

Renoveringen av förskolebyggnaden blev klar redan i februari, men under våren har även uteplatsen och trädgården renoverats. Man har inte gjort så mycket med terrängen, eftersom det redan var en fin tomt, däremot har man lagt ny asfalt, berättar Per Lundmark. Anledningen till renoveringen var att förskolan var väldigt nergången, förklarar Liselotte Johansson, som är rektor på förskolan Lugnet.

Det finns flera mindre lekrum på förskolans två avdelningar.
Foto: Sakeus Berg

Inuti förskolan har man gjort en totalrenovering. I förskolans två avdelningar Polarn och Pyret har man flera lekrum, och två större rum där barnen äter, pysslar och leker. Det finns även ett skötrum. Intill skötrummet finns en lite mindre toalett till barnen. Man har soffor med skärmar och mattor i rummen. På väggarna har man ljuddämpande tavlor. ”De två avdelningarna är i princip likadana. Personalen är uppdelad i två grupper i de olika avdelningarna, och det är 3 personer på varje avdelning” berättar Elisabet. Förskolan har tagit in drygt 30 barn, och det är 15-16 barn på varje avdelning.

I förskolan finns även personalrum och arbetsrum.
Foto: Sakeus Berg