Arvika Nöje/Kultur Värmland

Westlanda Race Team anordnar drag-race på Westlanda flygfält

Westlanda Race Team anordnar tillsammans med Arvika Streetrace ett drag-race på Westlanda flygfält.

Lördagen den 19 september kommer Westlanda Race Team tillsammans med Arvika Streetrace, ASR att anordna en dag med race och utställning av bilar på Westlanda flygfält i Arvika. Det är första gången Westlanda Race Team anordnar ett evenemang som detta. Racet är ett drag-race på 201 meter och kommer att pågå i tre timmar. Förarna tävlar alla mot alla, och den som kommer först i mål går vidare.

Kan komma att flyttas fram

Förhoppningarna är att man ska kunna ha racet på lördagen, men beroende på väderförhållandena kan man komma att flytta datumet till söndagen den 20 september. “Den nittonde är helt bokat, men vi har den tjugonde som reservdatum” säger Magnus Lind, grundare av Westlanda Race Team.

Fri entré för publik

Insläppet börjar 10:00 på lördagsmorgonen. Det är fri entré för publik, men det kommer att finnas en bidragslåda där man kan lämna ett frivilligt bidrag, berättar Magnus. För förare gäller en startavgift på 100 kronor. Mellan 10:00 och 12:00 kommer bilarna att besiktas innan de får tävla, men det finns inget krav på att ha bilen besiktad sedan tidigare. Däremot är det krav på att ha bälte och hjälm. Under tiden bilarna besiktas finns det olika saker man kan göra, berättar Magnus.

Tre timmar race

Klockan 12:00 börjar körningen. Körningen pågår i tre timmar fram till klockan 15:00 och man kommer att köra ett race på 201 meter. För att minska risken för smittspridning kommer publiken att stå i grupper om max 50 personer, och inom grupperna kommer man att hålla ett säkerhetsavstånd. “Det är upp till var och en att hålla avstånd, men vi har föreskrifter så att folk håller avstånd. Vi kommer också att ha kontrollanter som ser till att ingen står för tätt.” berättar Magnus.