Sverige Värmland

Exklusiva bilder: Två kalvar diar vit älgko

Arvikamagasinet först med bilder på älgkon och kalvarna


Naturfotografen Tage Bäck fångade en vit älgko och två kalvar utanför Arvika på bild tidigt på lördagsmorgonen.

Den vita älgkon på ett gärde tidigt på lördagsmorgonen. Foto: Tage Bäck

Fångade älgarna på bild

Naturfotografen Tage Bäck lyckades fånga på bild när en vit och en brun älgkalv diade en vit älgko på ett gärde utanför Arvika på lördagsmorgonen. ”Älgkon var en stolt och vacker älgko med en brun och en vit kalv” berättar Tage.

Annonser
Annonser
En vit och en brun älgkalv diar den vita älgkon på ett gärde utanför Arvika. Foto: Tage Bäck

”Tidigt på lördagsmorgonen före soluppgången såg jag den vita älgkon på ett gärde. Efter en stund rörde det sig i gräset och den vita och bruna älgkalven reste sig upp” berättar Tage.

Älgkon med sina två kalvar på ett gärde tidigt i gryningen. Foto: Tage Bäck.

Bilderna är tagna på cirka 300-400 meters avstånd, berättar Tage. ”Det var en stark upplevelse att se kalvarna när de diade älgkon” säger han.

Ute tidigt på morgonen

Tage är en erfaren naturfotograf och har fotat mycket natur och djur. Han har ett stort djurintresse och älskar att åka ut tidigt och fotografera. ”Det är mellan 4 och 7 på morgonen som det är mest aktivitet”, säger han.

De två älgkalvarna följer efter älgkon. Foto: Tage Bäck.

”Nu börjar älgsäsongen”

Tage berättar att han har avslutat det mesta på fågelsäsongen med örnar, fiskgjusar, ormvråkar med mera, och förklarar att älgsäsongen nu börjar med vita och bruna älgar. Även nattfotografering på norrsken börjar nu, säger han.

”Ett väldigt bra sätt att komma ut i naturen är att sätta sig på en sten och vänta, ibland upp till 10-12 timmar” säger Tage. ”Tiden går fort när man har älgar, örnar, rävar och andra djur runt sig. Jag har liknat det med en spännande deckare. Jag sitter där på stenen och det dyker upp massor av olika slags djur. Det är spännande!” säger Tage.

Fotoutställning

Just nu pågår en fotoutställning på ANC i Arvika, med Tages bilder. Utställningen kommer att vara på restaurang skeppet i 3 månader, och kommer sedan att flyttas till hörsalen och vara där i 3 månader. Bilderna föreställer motiv från Arvika och olika djurmotiv. Tage har också en mindre utställning på vårdcentralen Unicare, ”Grevinnan” i Arvika. Där finns stora och små tavlor av foton som Tage fotograferat.