Arvika Sverige Värmland

Antikrundan på uppdrag i Arvika

Antikrundan spelar in annorlunda program – Sänds 2021

Annorlunda program

Antikrundan spelade in i Arvika i september. Med anledning av den rådande pandemin och risken för smittspridning gick det dock inte att spela in Antikrundan som vanligt, eftersom folk inte kan träffas på samma plats. Därför åker produktionen istället ut på uppdrag, berättar Magnus Broni för Arvikamagasinet.

Uppdragen går ut på att hitta personer som varit med i Antikrundan tidigare år, olika ”Golden moments” och roliga händelser från Antikrundan på olika teman. I Arvika blev utmaningen att söka upp en man som var med när Antikrundan kom till Arvika 2013. Mannen hade fångat deras intresse för sitt breda Arvikamål. Magnus Broni och kameramannen Andreas Rydbacken åkte därför tillsammans med antikvitetsexperten Knut Knutsson till Arvika. Genom att tala med folk och fråga sig fram skulle de försöka hitta mannen.

Annonser
Annonser
Magnus Broni, Knut Knutsson och Andreas Rydbacken. Foto: Sakeus Berg.

”Man kan säga att vi har ett svagt case”

Allt de visste om mannen var att han medverkade när Antikrundan var i Arvika för 7 år sedan. De åkte till Arvika på vinst och förlust, utan att kolla upp något innan.”Vi har inte tagit hjälp av Google, det vore fusk. Och alla som besöker Antikrundan är ju anonyma så vi har ingen kontaktinformation” berättar de ”Man kan säga att vi har ett svagt case” säger Magnus när Arvikamagasinet träffar de på Torsdagens inspelning.

Letade på torget

På torsdag morgon går teamet ner till torget i Arvika och börjar se sig om vilka de kan tala med för att hitta mannen de söker.  På en bänk sitter 2 pensionärer, men förutom de är det väldigt tomt. Teamet går fram till pensionärerna och visar ett klipp ur avsnittet från 2013 där mannen får ett föremål värderat av Knut. Tyvärr känner pensionärerna inte igen mannen i klippet, och kan inte ge några svar.

Men längre bort går en man som den ena pensionären känner. De vinkar dit mannen och berättar om sitt uppdrag. När de sedan visar klippet för honom känner han genast igen mannen i klippet, och berättar att mannen arbetar på kommunen. Teamet går då vidare mot kommunhuset och lyckas där hitta mannen. ”Ibland har vi behövt tala med upp emot 20 personer och ibland åka till en annan stad för att hitta en person vi söker, men nu gick det väldigt fort. Vi hade tur” säger Magnus Broni.

Knut var först skeptisk till om man skulle hitta mannen endast genom att fråga runt, med det visade sig att man hittade mannen snabbare än man trott.

Annonser
Annonser

Sänds januari 2021

Programmet kommer att sändas i januari-februari 2021, berättar Magnus Broni. Istället för 12 traditionella avsnitt kommer 8 special-avsnitt att sändas, där teamet letar efter olika personer som fångat deras intresse under årens program. Programmet om mannen från Arvika är en del av de 8 program som sänds nästa år.

Text: Sakeus Berg