Arvika

Karlstad vinner utmärkelsen ”Årets arkitekturkommun”

Samtidigt har EPA-huset i Arvika utnämnts som Värmlands fulaste byggnad av arkitekturupproret. Läs mer här.

Idag stod det klart att Karlstads kommun vinner utmärkelsen ”Årets arkitekturkommun”. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande. Priset delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun som lyckats bäst med att kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen.

– Det är fantastiskt roligt att få den här typen av uppmärksamhet för det målmedvetna och långsiktiga arbete som stadsbyggnadsnämnden gör. Vi har ett gott samarbete internt med en väl fungerande förvaltning och externt med våra exploatörer och entreprenörer som bygger i Karlstad. Det gör att vi kunnat arbeta med framåtsyftande gestaltningsfrågor, planlägga mark i snabb takt och bevilja bygglov så att staden kan utvecklas och växa till förmån för både Karlstadsbon och besökaren. Det här priset är en bekräftelse på att vi gör ett bra arbete, säger Erik Nilsson, stadsbyggnadsnämndens ordförande.