Arvika Värmland

Arvikabyggnad utses till Värmlands fulaste byggnad

EPA-huset i Arvika har sedan månader tillbaka legat i toppen på Arkitekturupprorets Facebook-omröstning där ”Värmlands fulaste byggnad” ska utses. Nu är omröstningen klar och Arvikabyggnaden med 133 tar hem det mindre smickrande priset priset som Värmlands fulaste byggnad. Byggnaden går även vidare till Sverigefinal där den hittils fått 32 röster, och hamnar på en 11:e plats.

EPA-huset i Arvika. Foto: Liisa Mellerdal / Arvikamagasinet

Tvåa i omröstningen blir MSB-huset i Karlstad, med 107 röster. EPA-huset har nu gått vidare till Sverigefinal tillsammans med andra byggnader från Sverige och Värmland.

”Vad vi vill uppnå är att folk i allmänhet ska lyfta blicken och inse vad som pågår och att de kan göra något åt detta. Den ideologiska modernismen driver förfulningen och den modernistiska stilformens likriktade hegemoni” skriver Arkitekturupprorets ordförande Sigvald Freylander i en kommentar.