Arvika Brunskog Värmland

VIDEOREPORTAGE – Allt om flygplanskraschen

Annons

I videoreportaget får du en sammanfattning av flygkraschen som inträffade under lördagen. Mer information finns längre ner.

Två personer har omkommit då ett sportplan kraschade i Brunskog, i Stora Skärmnäs öster om Arvika. Enligt polisen var det ett mindre sportplan med två personer ombord. Planet havererade och kraschade i en skogsglänta, skriver Expressen.

Foto taget i Edane av planet som kraschade. Foto: Tage Bäck.

Annons

Polis, räddningstjänst och ambulanshelikopter larmades till platsen. Arbetet leddes helt av räddningstjänsten, och polisens medverkan var för att underlätta räddningstjänstens arbete. Det finns ännu ingen information om anledningen till kraschen.

Räddningschef Mattias berättar om räddningsarbetet: ”I första hand försöker vi rädda liv. Räddningstjänstens arbete i övrigt på platsen gick ut på att förhindra att brand uppstod samt minimera negativa miljökonsekvenser av läckande flygbränsle” säger Mattias.

Krashen skedde öster om Arvika och enligt SOS Alarm var det allmänheten som larmade om krashen. Larmet inkom 11:36

Läs också: Två omkomna i flygplanskrasch öster om Arvika