Arvika Brand Brott och blåljus Värmland

Video – Mordbranden i centrala Arvika

Annons

Foto: Henning Rolland / Arvikamagasinet

På tisdagen fick räddningstjänsten larm om en brand i Arvika. Först angavs att det skulle vara en brand i flerfamiljshus, med detta är felaktigt, skriver polisen. Enligt de initiala uppgifterna rörde det sig om en fullt utvecklad brand. Det visar sig senare att fastigheten är ett hus som för närvarande fungerar som lagerlokal. Vid 12:50 är släckningsarbetet avslutat och polisen har spärrat av fastigheten för att genomföra en teknisk undersökning.

Annons

Branden har startat på utsidan av huset i träfasaden under ett fönster, skriver Polisen. En förundersökning om mordbrand är inledd, då det till synes inte finns någon naturlig förklaring till branden, och eftersom det finns misstankar om att branden skulle vara anlagd. Fastigheten ligger i centrala Arvika och spridningsrisken är uppenbar, skriver Polisen.