Arvika Brott och blåljus Värmland

Brand i lagerlokal misstänks vara anlagd -VIDEO

Foto: Henning Rolland / Arvikamagasinet

På tisdagen den 28 juli fick räddningstjänsten larm om en brand i Arvika. Först angavs att det skulle vara en brand i flerfamiljshus, med detta är felaktigt, skriver polisen. Enligt de initiala uppgifterna rörde det sig om en fullt utvecklad brand, men senare visade det sig att fastigheten är ett hus som för närvarande fungerar som lagerlokal.

Vid 12:50 var släckningsarbetet avslutat och polisen hade spärrat av byggnaden för att genomföra en teknisk undersökning. Man kan nu konstatera att branden startade på utsidan av huset i träfasaden. Branden misstänks vara anlagd, men ingen uppges vara gripen i nuläget. Anledningen till misstankarna är att det till synes inte finns någon naturlig förklaring till branden, enligt Polisen. Fastigheten ligger i centrala Arvika och spridningsrisken är uppenbar, skriver Polisen på sin hemsida.