Brott och blåljus Värmland

Flera polispatruller eftersökte berusad man i Grums. ”Försök till inbrott”

Polisen rapporterade under torsdagskvällen om ett inbrottsförsök i södra delarna av Slottsbron i Grums. En man skulle enligt de första uppgifterna krossat en ruta till en Villa i byns södra delar. Flera polispatruller eftersökte en man i grön tröja och svarta byxor.

Mannen flydde när ett larm som fanns i villan utlöstes. Han flydde och sprang från platsen i nordlig riktning. En hudpattull kopplades in i sökandet.

Vid 21:17 berättar polisen att hundpatrullen som kommit till platsen lyckats spåra polisen till en bostad där en man som stämde överens med signalementet på gärningsmannen. Mannen erkänner att han försökt stjäla en fasadlampa. I samband med att han försökte bryta loss lampan utlöstes larmet och han flydde från platsen.

När polisen kontrollerade brottsplatsen konstaterades att ingen ruta krossats, endast en fasadlampa hade skadats i stöldförsöket.

Mannen, som är i  25-årsåldern, var berusad. Han förhördes och delgavs misstanke om försök till stöld vilket han erkände.