Brand Brott och blåljus Sälboda Värmland

150 kor innebrända i ladugård – 45 räddades

Foto: Magnus Högberg

Natten till torsdag började en ladugård brinna i Sälboda, norr om Arvika. Det befann sig 200 djur i ladugården som övertändes helt. Man kunde rädda minst 45 djur, men 150 kor blev innebrända.

När en polispatrull kom till platsen vid 00:14 var ladugården helt övertänd med korna fortfarande på insidan. Polisen säger att 150 kor har blivit innebrända. Det ska ha funnits 200 kor i ladugården, men många djur kunde räddas. ”Vi räddade 45-46 djur”, säger bonden Jörgen på Sälboda gård till Arvika Nyheter. Eftersom det är sommar så är många kor ute på bete, och det fanns endast mjölkkor i ladugården. Alla kalvar klarade sig, då de mindre kalvarna är i en byggnad vid sidan av, och de äldre är och betar.

Vad som startade branden är oklart, men ladugården blev övertänd. Platsen kommer att spärras av och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Inga människor ska ha fått fysiska skador från branden.