Brott och blåljus Värmland

Äldre dam i Kristinehamn lurad på bankkort

Polisen rapporterar på onsdagseftermiddagen att en äldre dam blivit utsatt för bedrägeri. En äldre dam har blivit uppringd av en man som säger att han ska kontrollera om det finns kackerlackor i hennes bostad. Mannen kommer hem till damen som bor i området Jakobsberg i Kristinehamn. Mannen vill ha betalt för jobbet och damen tar då fam sitt bankkort. Mannen säger att han måste kontrollera kortet och försvinner sedan med det. Nu har anhöriga hjälpt till att spärra kortet. Folk i området ska ha gjort iakttagelser i närområdet om en mörk Combi, uppgifter som ej är bekräftade. Nu varnar polisen för bedragare som ger sig på äldre personer.

Den 24 Juni varnade polisen i Värmland om att många bedrägerier mot äldre anmälts. Bedrägerierna handlar framförallt om äldre som blir uppringda av bedragare som uppger sig vara från exempelvis banken, för att komma åt privat information. ”Det är tydligt att bedragarna riktar in sig på personer som är sårbara, som våra äldsta invånare. Därför är det viktigt att ni anhöriga hjälper era äldre med att skydda sig mot de här bedrägerierna”, säger Anders von Wachenfeldt. Polisen menar att det är viktigt att anhöriga pratar med sina äldre om hur man kan skydda sig.