Arvika Värmland

Arvika utvidgar avstängningen av innerstaden nattetid

I samråd med Polismyndigheten har Arvika kommun beslutat att utvidga avstängningen av Arvika innerstad, för biltrafik nattetid 23:00 – 04:00 från och med 2 juli till 30 september.

Störd nattsömn
Anledningen till beslutet är att många fått sin nattsömn störd på grund av senaste tidens ökade trafik och ljudnivåer i innerstaden. “Att få sin nattsömn störd innebär stora risker för den psykiska och kroppsliga hälsan”, säger kommundirektör Hans Karlsson.
Vissa delar av innerstaden har tidigare varit avstängda nattetid mellan 23:00 och 4:00, men nu utvidgas avstängningen så att flera gator i centrala Arvika, bland annat Styckåsgatan och Parkgatan stängs av nattetid. Förbudet om att parkera i innerstaden kommer också det att utökas.

Foto: Arvika kommun.

De rödmarkerade sträckorna i Arvika kommun kommer att vara avstängda för trafik nattetid. ”På markerade sträckor på Arvika innerstad enligt kartbild får andra motordrivna fordon än moped klass II inte föras.” skriver Arvika kommun

Foto: Arvika kommun

Orangemarkerade parkeringar ovan kommer vara avstängda för parkering nattetid 23:00 till 04:00.

Undantag
Förbudet gäller inte taxitrafik, kommun-och servicefordon, fordon för post-och tidningsdistribution eller skäliga transporter av person till sin folkbokföringsadress via närmaste väg in och ut ur området.